Enkele voorbeelden van tuinadvies

Situatie 1:

Een tuin bij een nieuwbouwwoning in Leeuwarden die net is aangelegd, maar waarbij geen beplantingsplan is gemaakt.

Tuinadvies 1:

Op basis van de bestaande indeling, die helemaal naar wens is, is in overleg met de bewoners een beplantingsplan gemaakt. Hierbij is rekening gehouden met de wensen van de bewoners en de locatie.

De bewoners geven aan ‘erg blij te zijn met het zeer verzorgde en duidelijke beplantingsplan’ en kunnen nu gefaseerd de beplanting zelf aanleggen.

Situatie 2:

Een achtertuin in bij een boerderij in Langezwaag die voornamelijk bestaat uit bestrating en een groot grasveld. Een goede indeling ontbreekt in deze tuin. De bewoners weten niet waar ze moeten beginnen en welke bomen en planten ze moeten kiezen.

Tuinadvies 2:

Na het eerste bezoek en het opmeten van de tuin is een tweetal schetsen en voorstel voor bomen en planten uitgewerkt. De bomen en hagen en enkele borders zorgen voor een speelse indeling met behoud van uitzicht over de landerijen.

Situatie 3 :

Een achtertuin in Drachten, die een aantal jaren geleden is aangelegd. Door gebruik van veel harde materialen (bestrating en een strakke vijver), mist de tuin sfeer en is niet aantrekkelijk.

Tuinadvies 3:

Tijdens twee afstemmingsafspraken met de bewoners is er een schets met een beperkt aantal aanpassingen gemaakt. Vervolgens is er een overzicht met bomen en planten gemaakt, aanvullend op de bestaande beplanting.

De nieuwe indeling zorgt voor meer groen en intimiteit en wordt een fijne plek om van te genieten. De bewoners geven aan ‘er erg blij mee te zijn’.

Situatie 4:

Een tuin in Stiens die onlangs is aangelegd, maar waar de indeling en beplanting nog wat te wensen overlaat. De bewoners hebben een ruime tuin, maar ook veel ideeën. Ze vinden veel mooi, waardoor het lastig voor ze is om keuzes te maken.

Tuinadvies 4:

De bewoners hebben foto’s opgestuurd van de bestaande situatie. Tijdens het tuinadviesgesprek zijn de enkele kleine aanpassingen aan de indeling en een voorstel voor te gebruiken bomen, planten en accessoires besproken. De bewoners gaan er mee aan de slag.

Situatie 5:

Een volwassen tuin bij een statige woning in Westerbork. Een aantal borders moeten opnieuw gevuld worden, maar de bewoners hebben hulp nodig bij het selecteren van de juiste beplanting.

Tuinadvies 5:

Na een bezoek en afstemming van de wensen is via e-mail is een overzicht opgeleverd met daarin de plek in de border, plantinstructies en foto’s van de beplanting. De bewoners geven aan dat ze de gekozen beplanting ‘supermooi’ vinden.