“Een tuin hoort een plek te zijn waar je af en toe even in wilt verdwijnen.”

 • Kennismakingsgesprek en projectvoorstel

  Een eerste kennismakingsgesprek is kosteloos en vrijblijvend. Tijdens dit gesprek kan ik een eerste goede indruk van de tuin krijgen. We bespreken de wensen en aanpak.

  Als u nog niet precies weet wat u wilt met uw tuin, help ik u hierbij. Foto-collages met verschillende sfeerbeelden kunnen hierbij helpen. Waarschijnlijk weet u wél wat u niet wilt. Werkt u graag in de tuin of wilt u juist een onderhoudsvrije tuin? Wilt u een romantische, gezellige of liever een strakke uitstraling?

  Aan de hand van uw wensen, timing en budget stel ik een projectvoorstel op.

 • Hoe krijgt de nieuwe tuin vorm?

  Het creatieve proces begint! Ik werk mijn ideeën in de vorm van schetsen uit, waarbij ik werk totdat ik de beste vormen voor de tuin heb bepaald. Het schetsen gebeurt met potlood en papier, op de traditionele manier.

  We bespreken samen deze schetsen en mogelijkheden. Soms kunnen ideeën uit verschillende tekeningen worden gecombineerd. Natuurlijk kunnen er ook nog wijzigingen worden aangebracht. Op deze manier ontstaat er een tuinontwerp dat geheel naar uw wens is.

  Voor de oplevering van de definitieve werktekening ontvangt u deze voor akkoord. De werktekening wordt digitaal uitgewerkt.

 • Het definitieve ontwerp en beplantingsplan

  Plant & Stijl maakt voor u een tuinontwerp en een bijbehorend beplantingsplan. Samen vormen ze één geheel. Het beplantingsplan in kleur toont de namen van de beplanting inclusief de aantallen.

  Het beplantingsplan geeft de volledige plantenlijst (Latijnse en Nederlandse namen), inclusief plantinstructie, eigenschappen en onderhoudsplan per maand. Ook ontvangt u een foto-impressie van bomen en planten in uw nieuwe tuinplan. De benodigde aantallen en een kostenindicatie maken het beplantingsplan compleet. Kortom een volledige lijst voor een blijvend mooie tuin!

 • Aanleg van uw tuin

  Zoveel mogelijk zelf doen of alle werkzaamheden uitbesteden?

  Plant & Stijl zorgt voor alles wat geregeld moet worden. Lees meer over de verschillende mogelijkheden.

 

Plant & Stijl Tuinontwerp