Werkwijze tuinontwerp

Kennismakingsgesprek en projectvoorstel

Een eerste kennismakingsgesprek is vrijblijvend. Tijdens dit gesprek kan ik een goede eerste indruk van de tuin krijgen. We bespreken de wensen en aanpak.

Als u nog niet precies weet wat u wilt met uw tuin, help ik u hierbij. Werkt u graag in de tuin of wilt u juist een onderhoudsarme tuin? Wilt u een natuurlijk, klassieke of liever een strakke uitstraling?

Aan de hand van uw wensen, timing en budget stel ik een projectvoorstel op maat op.

Schetsontwerp

Het creatieve proces begint! Ik werk mijn ideeën in de vorm van een schetsontwerp. Het schetsproces gebeurt met potlood en papier, op de traditionele manier.

Zodra ik het schetsontwerp en voorstel voor materialen en beplanting heb uitgewerkt, plannen we een afspraak.

We bespreken samen het ontwerp en alternatieve mogelijkheden. Natuurlijk kunnen er ook nog wijzigingen worden aangebracht.

Budget-tip!

Heeft u een beperkt budget, dan is het ook mogelijk om alleen een schetsontwerp te laten maken. Dit kan worden aangevuld met een beplantingsadvies op maat, waarbij rekening wordt gehouden met uw wensen, grondsoort en locatie.

 

Werktekening

Voor de oplevering van het definitieve ontwerp, ontvangt u de werktekening met matenplan voor akkoord.

De werktekening wordt digitaal uitgewerkt en als pdf opgeleverd. Eventuele wijzigingen kunnen nog worden afgestemd en doorgevoerd.

Beplantingsplan

Na akkoord van de werktekening, wordt het beplantingsplan uitgewerkt. Dit is een tekening in kleur met alle beplanting inclusief de namen en aantallen.

Daarnaast ontvangt u een A4-map met toelichting op het beplantingsplan. Dit omvat o.a. de volledige plantenlijst met plantinformatie, aantallen beplanting met offerte, foto-overzicht en onderhoudsplan per maand.

Oplevering

Als het ontwerp en beplantingsplan is uitgewerkt, plannen we een afspraak voor de oplevering.

Tijdens deze afspraak licht ik de plannen toe en bespreken we de vervolgstappen. Wilt u zoveel mogelijk zelf doen of alles uitbesteden? In beide situaties help ik graag met mijn kennis, expertise en contacten in mijn netwerk.

Lees meer over aanleg van de tuin.