Ontwerp oude tuin Appeltern

door | 30 juli 2015 | Actueel

In het voorjaar van 2015 werkte ik bij het ontwerp instituut, samen met een aantal andere ontwerpers, aan een voorstel voor een ontwerp voor de oude tuin in Appeltern. De werktitel werd ‘De laatste tuin’, waarin we aandacht willen geven aan bewustwording van de eindigheid van het leven en het afscheid. In een aantal dagen werkten we onze visie en conceptontwerpen uit, veelal in de vorm van symboliek, en presenteerden dit op de slotdag aan de directie van Appeltern.

Zelf werkte ik o.a. aan het ontwerp van een ronde vijver onder de oude eik, waarin het geluid van de hartslag en de beweging hiervan als rimpeling in het water te ervaren is.  Het geluid en de pulsen in het water kunnen elk moment stil vallen. De bodem is zwart, oneindig en het water loopt over de rand, waardoor de reflectie in het water je confronteert met jezelf en je eigen verhaal.

Afgelopen week is het rapport met alle ideeën en schetsen aangeboden. Lees hier het volledige Persbericht over de laatste tuin.