Oersterke picknicktafel

Deze zomer kunnen we heerlijk veel buiten eten. Plant & Stijl adviseert u ook bij de keuze van tuinmeubilair en accessoires om het tuinbeeld compleet te maken. Modern, landelijk of klassiek! Deze prachtige houten picknicktafel wordt gemaakt van Douglas hout. Deze houtsoort heeft duurzaamheidsklasse III, is gemaakt van FSC gekeurd hout en is onderhoudsvrij. De tafels worden in verschillende maten gemaakt in een strakke of boomstam uitvoering. Ook iets voor in jouw tuin? Laat het me weten!
Comment :Off

Tuinen in aanleg

De afgelopen weken is er heel hard gewerkt door de hoveniers om mijn ontwerpen te realiseren. Een kleine selectie…
Comment :Off

Plant & Stijl is verhuisd

Vanaf 12 maart 2018 is Plant & Stijl gevestigd in Jonkersvaart. Een nieuwe omgeving met meer ruimte in en om het huis, uitzichten over landerijen en bos en meer ruimte voor creativiteit! Jonkersvaart ligt in de provincie Groningen , tussen Marum en Leek (Gemeente Westerkwartier), 20 km vanaf de stad Groningen. Vanuit deze plek werkt Plant & Stijl centraal ten opzichte van haar opdrachtgevers in de drie Noordelijke provincies.  
Comment :Off

Vogeltelweekend 27 en 28 januari 2018

Doe mee met De Nationale Tuinvogeltelling op 27 en 28 januari 2018. Komen er veel vogels in uw tuin en welke vogels herkent u? Doe mee! Wilt u meer vogels in uw tuin? Plant & Stijl kan u helpen bij de juiste keuze van bomen en planten.
Comment :Off

Plant & Stijl aanwezig op Zelfbouwdag Meerstad 8 april a.s.

Wordt u enthousiast van het idee om zelf te gaan bouwen in Meerstad en wilt u meer weten? Kom dan langs op de speciale themamiddag die bureau Meerstad organiseert over zelfbouw op zaterdag 8 april 2017. Samen met een aantal andere deskundige adviseurs en vrije kavelbewoners, is Plant & Stijl aanwezig op deze middag. Bespreek wat er zoal komt kijken als je je eigen huis gaat bouwen en een tuin gaat inrichten. Op diverse locaties zijn er vrije kavels beschikbaar: direct aan het water op een van de wooneilanden of in het meer landelijke gebied aan de rand van Meerstad. De kavels variëren van zo’n 400 m2 tot maar liefst 1.700 m2. Op de vrije kavels bepaalt u helemaal zelf hoe uw huis eruit gaat zien. Tijdstip: Van 14.00 – 16.30 uur Locatie: Informatiecentrum Meerstad, Waterviolier 2 Meer informatie: http://www.meerstad.eu/contact/informatie-en-verkoopcentrum/
Comment :Off

Vlindertelweekend 5, 6 en 7 augustus

In het weekend van 5, 6 en 7 augustus 2016 kunt u meedoen met de jaarlijkse vlindertelling. Meedoen? Kijk op: http://vlindermee.nl/hoe-werkt-het.php Hier vindt u ook informatie over de meest bekende vlindersoorten. Vlinders bezoeken graag de bekende vlinderstruik. Andere goede vlinderlokkende planten zijn o.a. Verbena bonariensis, Erysimum en Lavendel en Wisteria. Op de foto een dwergvlinderstruik: Buddleja davidii Free Petite ‘Blue Heaven’ met een Dagpauwoog.
Comment :Off

Ontwerp oude tuin Appeltern

In het voorjaar van 2015 werkte ik bij het ontwerp instituut, samen met een aantal andere ontwerpers, aan een voorstel voor een ontwerp voor de oude tuin in Appeltern. De werktitel werd ‘De laatste tuin’, waarin we aandacht willen geven aan bewustwording van de eindigheid van het leven en het afscheid. In een aantal dagen werkten we onze visie en conceptontwerpen uit, veelal in de vorm van symboliek, en presenteerden dit op de slotdag aan de directie van Appeltern. Zelf werkte ik o.a. aan het ontwerp van een ronde vijver onder de oude eik, waarin het geluid van de hartslag en de beweging hiervan als rimpeling in het water te ervaren is.  Het geluid en de pulsen in het water kunnen elk moment stil vallen. De bodem is zwart, oneindig en het water loopt over de rand, waardoor de reflectie in het water je confronteert met jezelf en je eigen verhaal. Afgelopen week is het rapport met alle ideeën en schetsen aangeboden. Lees hier het volledige Persbericht over de laatste...
Comment :Off

Chelsea Flower Show 2015

Afgelopen mei bezocht ik de Chelsea Flower Show in London. Een show waar vooraanstaande ontwerpers uit de hele wereld voor een aantal dagen een showtuin laten zien. Het is ook vooral een show waar veel planten te zien zijn en een plantenliefhebber als ik volop nieuwe inspiratie kan opdoen.
Comment :Off

Nieuw logo en nieuwe website

Al een tijdje was ik aan het denken over een nieuw logo. Maar net als met het ontwerpen van een tuin, is de juiste lijn niet in één keer op papier gezet. Dus begon ik met schetsen, knippen, plakken en opnieuw schetsen. Grafisch vormgeefster, Marijke Taris, heeft mijn schetsen uitgewerkt in een nieuw logo en nieuwe huisstijl. Ik ben haar erg dankbaar voor de vruchtbare samenwerking. Hard heb ik ook gewerkt aan de nieuwe website, die ook op tablets en telefoons goed leesbaar is.
Comment :1

Ontwerp Museumplein

Afgelopen najaar volgde ik de cursus Creatief Ontwerpen bij het Ontwerp Instituut in Apeldoorn. Samen met 7 vakgenoten werden we wekenlijks uitgedaagd om op een heel andere manier onze creativiteit in te zetten, dan we gewend zijn. We leerden anders te kijken naar allerlei kunstvormen en leerden trucs van de grote meesters, zowel op kunstgebied als op het gebied van (landschaps)architectuur. De eindopdracht die als rode draad door de cursus liep, was het maken van een concept benadering voor een ontwerp rondom de nieuwe entree van het Van Gogh Museum / Museumplein Amsterdam. Zonder plattegrond op schaal, programma van eisen of financiële beperkingen ging ieder van ons hier mee aan de slag. Wekelijks toonden we elkaar onze (zeer uiteenlopende) ideeën en kregen we feedback van cursuleider Michel Lafaille. Ik leerde dat ik nog veel grootser moest denken dan bij het ontwerpen van boerderijtuinen of bedrijfstuinen. Het Museumplein is geen tuin of klein park, maar een enorme ruimte...
Comment :Off
Plant & Stijl Tuinontwerp