mrt
15

Plant & Stijl is verhuisd

reacties zijn uitgeschakeld/

Vanaf 12 maart 2018 is Plant & Stijl gevestigd in Jonkersvaart.

Een nieuwe omgeving met meer ruimte in en om het huis, uitzichten over landerijen en bos en meer ruimte voor creativiteit!

Jonkersvaart ligt in de provincie Groningen, tussen Marum en Zevenhuizen, bijna op de grens Groningen, Friesland, Drenthe. Vanuit deze plek werkt Plant & Stijl centraal ten opzichte van haar opdrachtgevers in de drie Noordelijke provincies.

 

jan
10

Doe mee met De Nationale Tuinvogeltelling op 27 en 28 januari 2018. Komen er veel vogels in uw tuin en welke vogels herkent u? Doe mee!

Wilt u meer vogels in uw tuin? Plant & Stijl kan u helpen bij de juiste keuze van bomen en planten.

apr
03

Wordt u enthousiast van het idee om zelf te gaan bouwen in Meerstad en wilt u meer weten? Kom dan langs op de speciale themamiddag die bureau Meerstad organiseert over zelfbouw op zaterdag 8 april 2017.

Samen met een aantal andere deskundige adviseurs en vrije kavelbewoners, is Plant & Stijl aanwezig op deze middag. Bespreek wat er zoal komt kijken als je je eigen huis gaat bouwen en een tuin gaat inrichten.

Op diverse locaties zijn er vrije kavels beschikbaar: direct aan het water op een van de wooneilanden of in het meer landelijke gebied aan de rand van Meerstad. De kavels variëren van zo’n 400 m2 tot maar liefst 1.700 m2. Op de vrije kavels bepaalt u helemaal zelf hoe uw huis eruit gaat zien.

Tijdstip: Van 14.00 – 16.30 uur
Locatie: Informatiecentrum Meerstad, Waterviolier 2

Meer informatie: http://www.meerstad.eu/contact/informatie-en-verkoopcentrum/

aug
01

Vlindertelweekend 5, 6 en 7 augustus

reacties zijn uitgeschakeld/

In het weekend van 5, 6 en 7 augustus 2016 kunt u meedoen met de jaarlijkse vlindertelling. Meedoen? Kijk op: http://vlindermee.nl/hoe-werkt-het.php Hier vindt u ook informatie over de meest bekende vlindersoorten.

Vlinders bezoeken graag de bekende vlinderstruik. Andere goede vlinderlokkende planten zijn o.a. Verbena bonariensis, Erysimum en Lavendel en Wisteria. Op de foto een dwergvlinderstruik: Buddleja davidii Free Petite ‘Blue Heaven’ met een Dagpauwoog.

jul
30

Ontwerp oude tuin Appeltern

reacties zijn uitgeschakeld/

In het voorjaar van 2015 werkte ik bij het ontwerp instituut, samen met een aantal andere ontwerpers, aan een voorstel voor een ontwerp voor de oude tuin in Appeltern. De werktitel werd ‘De laatste tuin’, waarin we aandacht willen geven aan bewustwording van de eindigheid van het leven en het afscheid. In een aantal dagen werkten we onze visie en conceptontwerpen uit, veelal in de vorm van symboliek, en presenteerden dit op de slotdag aan de directie van Appeltern.

Zelf werkte ik o.a. aan het ontwerp van een ronde vijver onder de oude eik, waarin het geluid van de hartslag en de beweging hiervan als rimpeling in het water te ervaren is.  Het geluid en de pulsen in het water kunnen elk moment stil vallen. De bodem is zwart, oneindig en het water loopt over de rand, waardoor de reflectie in het water je confronteert met jezelf en je eigen verhaal.

Afgelopen week is het rapport met alle ideeën en schetsen aangeboden. Lees hier het volledige Persbericht over de laatste tuin.

Plant & Stijl Tuinontwerp